Installatie van verwarmingssystemen

GH-groep heeft ruime ervaring in het ontwerp, de installatie, de inbedrijfstelling en het onderhoud van verwarmingssystemen en apparatuur. Ons bedrijf voert werken uit aan autonome verwarmingssystemen (landhuizen, cottages, vakantiehuizen, industriële faciliteiten), centrale verwarmingssystemen (appartementen, kantoorgebouwen, enz.).

 De belangrijkste functie van een verwarmingsnetwerk is het handhaven van een comfortabele temperatuur in de gebouwen die het bedient. De installatie van verwarmingssystemen is een complexe en gefaseerde taak. De succesvolle oplossing ervan moet gebaseerd zijn op een professioneel ontwerp en kennis van de fijne kneepjes van het werk.

Elk verwarmingssysteem moet de volgende onderdelen bevatten:

  • – Een warmtebron- Een structuur voor het transport van de koelvloeistof

    – Circulatie- en expansievoorzieningen

    – Automatiserings- en veiligheidsapparatuur

    Alvorens met de installatie van een verwarmingssysteem te beginnen, is het absoluut noodzakelijk de berekeningsfase af te ronden. 

    1.Berekening van de warmteverliezen en selectie van de apparatuur: Ketel, radiatoren, convectoren, vloerverwarming

    2. Hydraulische berekening. Het belangrijkste doel is het bepalen van de minimaal toegestane leidingdoorsnede en het selecteren van pompapparatuur.

    De installatiewerkzaamheden worden in de volgende volgorde uitgevoerd.

    – Installatie van de ketel

    – Aansluiten van de rookkanalen

    – Installatie van aanvullende apparatuur

    – Installatie van het verwarmingsnetwerk in het hele huis

    – Daarna wordt de aansluiting op de externe gasleiding gemaakt 

    – In de laatste fase worden hydraulische tests uitgevoerd. 

    Tot slot willen wij enkele aanbevelingen doen die nuttig kunnen zijn.

    Bij de installatie van leidingsystemen moet er rekening mee worden gehouden dat aansluitingen van spanningsarmaturen niet in de vloer en de muren mogen worden gelegd. Als dit toch gebeurt, moet er een kleine vrije ruimte overblijven om de aansluitingen op te vangen.

    Radiatoren moeten zich binnen 70% van de vensterbreedte bevinden. Paneelradiatoren kunnen aan deze voorwaarde voldoen. Door de dikte van het apparaat te veranderen, kunt u de totale afmetingen ervan wijzigen, en het is niet moeilijk om de beste optie te kiezen

    De installatie van rookafvoersystemen mag niet door kamers gaan waar veel mensen verblijven. In het geval van een externe schoorsteen moet er rekening mee worden gehouden dat de afstand tot de ramen van woonruimten ten minste 800 mm moet bedragen.

    Door het gebruik van een kamerthermostaat met een timer kan tot 40% van de voor verwarming gebruikte energie worden bespaard.

    Er zijn nog veel meer subtiliteiten en nuances, dus het is beter om de installatie van verwarmingssystemen toe te vertrouwen aan een betrouwbare aannemer. De gebruikelijke kosten van het werk worden geschat op 30-40% van de prijs van apparatuur en materialen.

    De beste optie is om een contract te sluiten met een bedrijf dat alle werkzaamheden turnkey uitvoert – een schema ontwikkelen of een project uitvoeren, de apparatuur monteren en installeren. De praktijk wijst uit dat de installatie van kant-en-klare verwarmingssystemen de klant helpt veel geld te besparen. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat alle materialen en werken worden gedekt door een garantie.