Installatie van vloerverwarming

Vloerverwarming is een uitstekende oplossing om het comfort in uw appartement of huis niet alleen tijdens het koude seizoen te garanderen. Een goed geïnstalleerde vloerverwarming kan uw huis of appartement volledig verwarmen.

Tegenwoordig zijn er twee soorten vloerverwarming:

– Water (hydraulische) vloerverwarming;

– Elektrische vloerverwarming.

Laten we eens kijken welk type vloerverwarming beter is en in welke situatie.

Vanuit technisch oogpunt kunnen zowel water- als vloerverwarming in elk pand worden geïnstalleerd, of het nu gaat om een appartement, een huis of een aparte ruimte. In het geval van een watervloerverwarming is de belangrijkste vereiste dat de dekvloer 10-12 cm hoger ligt dan de ondervloer. In het geval van een elektrische vloerverwarming, als u alleen een kabel heeft, zijn de voorwaarden hetzelfde, u moet 10 cm beschikbaar hebben om de vloerverwarming te kunnen installeren. Als u een mat heeft met een reeds gelegde kabel, kunt u een dergelijke constructie direct onder de tegels installeren.

Het is belangrijk te onthouden dat vloerverwarming moet worden geïnstalleerd door een specialist, omdat dergelijke systemen niet kunnen worden gerepareerd, en elke storing zal het hele systeem uitschakelen.

Een vloerverwarmingssysteem met water zal aanzienlijk duurder zijn dan een elektrisch systeem, vooral als het gaat om voorbereide matten met een kabel.

Wat de bedrijfskosten betreft, is alles niet zo duidelijk. Een waterverwarmingssysteem zal in de winter aanzienlijk goedkoper zijn dan een elektrisch systeem. Met elektrische vloerverwarming kunt u echter gedurende een bepaalde tijd alleen specifieke kleine ruimtes verwarmen, zodat het gunstig is om het hele jaar door te gebruiken. Vaak wordt watervloerverwarming in de badkamer, het toilet en de keuken extra gecombineerd met elektrische vloerverwarming. Dit om deze ruimtes het hele jaar door comfortabel en zuinig in gebruik te maken.

Zowel elektrische als watervloerverwarming, mits goed gekozen en ontworpen, presteren even goed tijdens het gebruik. Een goed ontworpen vloerverwarmingssysteem kan volledig zorgen voor comfortabele omstandigheden in elke ruimte. 

Vloerverwarming kan overal worden gebruikt, in elke kamer en in elk gebouw. Het gebruik van een vloerverwarmingssysteem maakt extra ruimte in de kamer vrij en bederft het ontwerp niet.

Wilt u vloerverwarming aanleggen? Wij zullen u helpen. Bepaal de taken waarvoor u vloerverwarming wilt installeren. Geef de afmetingen van de ruimte door of nodig ons bij u uit. En wij vinden de meest gunstige offerte voor u!